vineri, 7 iunie 2013

Jurnal de proiect retrospectiv: FSE/UBB Cluj-Napoca


Astăzi, 7 iunie 2013, a avut loc o super excursie organizată de echipa Euro Starship 2.0 la Facultatea de Studii Europene (FSE) a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca.




Această excursie a reprezentat premiul cel mare pentru câştigătorii concursului judeţean de eseuri "Valori europene în viaţa mea", desfăşurat pe parcursul a două săptămână.

Pe lângă cei trei câştigători, echipa de proiect a acordat un premiu special, cu menţiunea că îi reamintim în următoarele rânduri:

Locul I: Florin Ionuţ Tamaş - Liceul Teoretic Carei
Locul II: Alexandra Ţurcaş - Liceul Teoretic Carei
Locul III: Georgiana Filimon - Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Satu Mare

Premiu special al echipei: Nicoleta Mariţa - Colegiul Tehnic "Traian Vuia" Satu Mare.

Astfel, cu zâmbetul pe buze, după o noapte aproape nedormită din cauza emoţiilor, din cauza gândurilor, participanţii, alături de echipa Euro Starship 2.0, au pornit spre Cluj la prima oră, cu scopul de a vizita singura facultate de acest profil din România.

După două ore şi jumătate... fie trei, grupul a ajuns în faţa facultăţii, fiind întâmpinaţi de către Oana Onicaş, senior CRE Nord-Vest şi reprezentat al Departamentului Educaţional al Organizaţiei Studenţilor Universităţii Babeş-Bolyai.

 După o plimbare preţ de câteva minute prin clădire, am avut prilejul de a ne aşeza la o masă rotundă, chiar în biroul decanului, cu reprezentantul Facultăţii, Paula Mureşan.

Atât câştigătorii, cât şi coordonatori au avut oportunitatea de a schimba câteva idei nu doar despre proiect şi facultate, în sine, ci şi despre perspective de viitor şi ce înseamnă cu adevărat valorile europene, vizitând în cele din urmă două săli de curs impresionante (Sala Schuman, Monet - nr.), dar şi diverse standuri ale facultăţii.

Participanţii au fost premiaţi nu doar cu diplome, ci şi cu câteva materiale despre Europa, cu ajutorul Centrului Europe Direct Maramureş, respectiv cu pixuri, căni şi materiale promo oferite de Facultatea de Studii Europene.

Ionuţ Sava, coordonatorul echipei, a declarat: "Mă bucur enorm că am avut şansa de a vizita această facultate, alături de cei mai creativi elevi, aş putea spune, din judeţul Satu Mare. Ţin să felicit foarte mult implicarea de care au dat dovadă şi deschiderea lor către Europa".

Feedbackul participanţilor nu va întârzia să apară, deoarece evaluarea chestionarelor aplicate va fi publicată pe acest blog minunat de campanie.

Totodată, puteţi vizualiza galeria foto, apăsând click aici.


 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu