miercuri, 29 mai 2013

Încotro?


Probabil mulţi dintre voi vă întrebaţi, când vine vorba despre Caravana „Să descoperim Europa”, de ce am ales întocmai trei comunităţi rurale (Urziceni, Căuaş, Moftinu Mic – nr.) ale judeţului Satu Mare, în cadrul cărora să implementăm proiectul. 

Astfel, dorim să prezentăm, succint, câteva argumente PRO:


Având în vedere faptul că judeţul Satu Mare are în componenţa sa o comunitate multiculturală, ne propunem să abordăm o atitudine imparţială faţă de etniile conlocuitoare şi să oferim accesul la informaţie necondiţionat, indiferent de limba în care se realizează procesul de comunicate. Într-o astfel de manieră vom pătrunde în comunitatea şvăbească, maghiară şi românească.

Un al doilea argument este reprezentat de faptul că aceste trei localităţi sunt mici „centre” ale mai multor comune din vecinătate, în ideea în care nu în toate comunele se regăsesc instituţii de învăţământ. Deci, considerăm că impactul va fi mai răspândit, datorită participanţilor.

Dorim să acordăm un sprijinul acelor elevi care nu au parte de accesul la diferite iniţiative cetăţeneşti în contextul european.

Considerăm că o atitudine pro-activă şi insuşirea unor valori europene se pot realiza doar de la o vârsta fragedă, astfel grupul nostru ţintă este reprezentat chiar de elevi din ciclul gimnazial din medii rurale, pentru a oferi, totodată, o perspectivă de ansamblu.

Şi cel mai important argument, am spune noi: de a motiva elevii cu scopul combaterii abandonului şcolar.



Cam atât pentru astăzi, aşteptăm un feedback din partea voastră!


Ne puteţi contacta la adresa de e-mail eurostarship20@gmail.com 
 sau la secţiunea Contact. Click aici



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu